0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeptejte se redakce: Převod g na ml

vazeni
ZDROJ: pixabay
sdílet:

I ti nejlepší kuchaři se při vaření z času na čas potýkají se zapeklitými otázkami. Jsme proto připraveni vám poradit v jakékoliv otázce.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, kolik je 400g ml? Třeba v receptu na limetový koláč máte 400g kondenzovaného mléka, ale na plechovce je údaj v ml a zase třeba naopak v receptu na jehněčí pilaf máte 125ml rýže, ale na krabičce je údaj v g. Můžete mi prosím poradit, jak se to převádí a nemohli byste to uvádět, jak to většinou bývá na obalech?? Děkuji

Některé hustší výrobky, jako smetana, kondenzované mléko a různé studené omáčky výrobci občas uvádějí v mililitrech a občas v gramech. Základní převod je, že 1 litr vody váží 1 kilogram. U ostatních tekutin to je velmi podobné, takže zhruba můžeme říci, že 400 g je 400 ml kondenzovaného mléka - odchylka tu sice oproti vodě je, ale je minimální a receptu neuškodí.

Související články

Pečte a vařte bez vážení
  • Tipy a triky

Pečte a vařte bez vážení

Ježíšek vám ani letos nenadělil kuchyňskou váhu nebo je pořád zastrčená vzadu ve skříni? Pomoc hledejte v příborníku. ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit