Zeptejte se redakce: Proč omáčka zřídne?

omacka
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

I mistr tesař se někdy utne. I ten nejlepší kuchař občas potřebuje dobrou radu. Omáčky mohou potrápit. 

 

Můžete mi, prosím, někdo poradit, proč, hustá omáčka (nejčastěji smetanová) po nějaké době zřídne? Dělala jsem nedávno koprovou omáčku, dodržela jsem presně postup (podle Apetitu), bohužel do večera mi původně hustá omáčka úplně zřídla. Nějak netuším, kde se stala chyba, poraďte prosím.

Dobrý večer, bohužel nepíšete, podle kterého našeho receptu jste omáčku vařila, abychom ji mohli znovu vyzkoušet, protože s hustými omáčkami mám, alespoň osobně, opačnou zkušenost – po vychladnutí jsou ještě hustší, tedy pokud zbudou. 
 

Související recepty

Související články

Jak na to: domácí BBQ omáčka
  • Tipy a triky

Jak na to: domácí BBQ omáčka

Mít ve spíži lahev barbecue omáčky se vyplatí – hodí se k marinování masa před grilováním i jako omáčka k hotovému steaku nebo žebírkům. Sluší také burgerům a pečenému masu.Co najdete v lahviO složení i výsledné chuti BBQ omáčky...
6× omáčka bez vaření
  • Tipy a triky

6× omáčka bez vaření

Máme pro vás šest tipů na omáčky bez vaření. Jediné, kvůli čemu budete zapínat sporák, jsou těstoviny. A pokud si vyberete čerstvé, kterým stačí jen krátký pobyt ve vroucí vodě, je večeře opravdu otázkou pěti, maximálně deseti minut. Tak...
Ideálně hustá omáčka
  • Tipy a triky

Ideálně hustá omáčka

Příliš hustá – Postupně přilévejte vodu, vývar, nakládaná rajčata nebo jinou vhodnou tekutinu. Nezapomeňte omáčku ochutnat, případně dochutit. Moc řídká – Můžete nechat tekutinu pozvolna odpařit, ale obvykle to není nejlepší řešení....
Učíme se od mistra: koprová omáčka
  • Novinky a zajímavosti

Učíme se od mistra: koprová omáčka

„Teplá koprová omáčka se skoro nikde jinde ve světě nevaří a nejí. A u nás k ní míváme většinou jen dva postoje: buď ji zbožňujeme, nebo nesnášíme,“ říká šéfkuchař Titus Eliáš. Díky jeho receptu si však koprovku zamilují úplně všichni...
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit