Zakysaná smetana dává mnohým polévkám a omáčkám svěží a nakyslou chuť. Jak ji správně používat a ve který okamžit, aby se nesrazila?
Dobrý den, proč se mi pořád sráží polévka (omáčka) ve chvíli, kdo do ní přidám zakysanou smetanu? Smetanu používám odstátou, před zamícháním do ní přidám pár lžic té, které polévky, abych srovnala teploty. Smetanu používám např do zelňačky nebo do kyselé houbové polévky. Děkuji
Zakysaná smetana i jogurt se srážejí právě proto, že jsou kysané. Stejně jako při přípravě sýra nebo tvarohu se zahřátím začne oddělovat syrovátka. Jediné bezpečné je zamíchat je do už vypnuté polévky nebo omáčky, případně společně jen prohřát, ale nevařit.
- Můžete také zkusit zakysanou smetanu před přidáním trochu zahřát. Stačí v mikrovlnce tak na půl minuty.
- Pokud se srazí v krémové polévce, promixujte celý pokrm tyčovým mixérem.
- Zkuste také nejdříve smetanu nejdříve rozmíchat v trošce horké omáčky nebo polévky a až potom ji vlít do kastrolu.