Zeptejte se redakce: Vaření se zakysanou smetanou

smetana
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Zakysaná smetana dává mnohým polévkám a omáčkám svěží a nakyslou chuť. Jak ji ale správně používat, aby se vám nesrazila? 
 

 

Dobrý den, proč se mi pořád sráží polévka (omáčka) ve chvíli, kdo do ní přidám zakysanou smetanu? Smetanu používám odstátou, před zamícháním do ní přidám pár lžic té, které polévky, abych srovnala teploty. Smetanu používám např do zelňačky nebo do kyselé houbové polévky. Děkuji

Zakysaná smetana i jogurt se srážejí právě proto, že jsou kysané. Stejně jako při přípravě sýra nebo tvarohu se zahřátím začne oddělovat syrovátka. Jediné bezpečné je zamíchat je do už vypnuté polévky nebo omáčky, případně společně jen prohřát, ale nevařit.

Můžete také zkusit zakysanou smetanu před přidáním trochu zahřát. Stačí v mikrovlnce tak na půl minuty.
 

Související recepty

Související články

Zázrak v kuchyni: zakysaná smetana
  • Tipy a triky

Zázrak v kuchyni: zakysaná smetana

Zakysaná smetana patří spolu s jogurty, acidofilními kefírovými mléky, podmáslím a  mléčným zákysem do skupiny zakysaných mléčných výrobků. Vyrábí se z mléka a bakterií mléčného kysání. V obchodech se nejčastěji setkáte se zakysanou...
Proč nám zakysané mléčné výrobky prospívají více než mléko?
  • Novinky a zajímavosti

Proč nám zakysané mléčné výrobky prospívají více než mléko?

Jak vznikají kysané mléčné výrobky?Mezi kysané mléčné výrobky patří jogurty a jogurtové výrobky, zakysaná mléka (podmáslí, kefír, kyška, zákys, acidofilní mléko) a zakysané smetany. K výrobě těchto produktů jsou zapotřebí dvě základní...
Jak na zakysané smetany?
  • Novinky a zajímavosti

Jak na zakysané smetany?

Propagace značky Yoplait. Marianne.cz není jeho autorem a nemá vliv na jeho obsah. Věděli jste ale, že jejich využití má daleko širší možnosti?Pojďme se...
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit