Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Velikonoční beránek Simply good

Dobrý den, zkoušela jsem 2x beránka podle vašeho receptu z dubna 2019 a i když krásné v troubě naběhl, těsně před vydáním z trouby se propadl a jak chladl tak padal dal. Nemohu přijít na chybu. Nemáte napad? Peťa H.
Obrazek uzivatele

Dobrý den, Peťo,
lámeme si tu nad beránkem hlavu, protože se nám nic podobného zatím nestalo. Pekla jste ve stejné formě i jiné těsto a beránek se povedl? A nekontrolovala jste třeba před propadnutím propečení beránka a neotevřela troubu? Protože výkyv teploty je jedna z možností, která nás napadla. Teď se budu opakovat, ale nám se skvěle osvědčil teploměr do trouby, který se pověsí na rošt. Díky němu budete vědět, jaká je právě teplota v troubě a jestli nedochází k výkyvům.

Po vyndání z trouby si těsta vždy trochu „sednou“ (některá více), ale neměla by se srazit, to už je chyba, která často vzniká třeba právě vlivem teplotního šoku. Se sražením po vyndání z trouby zkušenosti máme (a bohaté), ale sražení už v troubě není úplně obvyklé :-(. 

Děkujeme za doplňující informace, redakce Apetitu