Cheescaky patří k neoblíbenějším dezertům. Jsou osvěžující a krémové a dají se připravit na stovky způsobů. K jejich největším nevýhodám patří, že nevydrží dlouho. Pokud je to proto, že se po cheescaku jen zapráší, je to ten lepší případ. Ale co v případě, že se nějakou náhodou cheesecake hned nesní? Nebo ho potřebujete připravit předem… Jak dlouho ho můžeme skladovat?
Dobrý den, v sobotu mám jít na oslavu narozenin a chtěla bych přinést dort. Problém je, že jediný den, kdy ho stíhám připravit je středa večer. Přemýšlím tedy o nějakém, kterému prospěje, když se nechá dva a půl dne uležet. Myslíte, že by byl vhodný cheesecake? Uvažovala jsem také o nějakém jednoduchém dortu s piškotovým korpusem a ovocem navrchu. Bojím se, aby dort po skoro třech dnech nebyl vysušený… Mám šanci? Díky!
Dorty bohužel zpravidla utrpí skladováním a nejlepší bývají čerstvé (maximálně druhý den) - včetně cheesecaku. Ten může vyschnout, nebo naopak příliš zvlhnout, dáte-li ho do dobře těsnící krabice. Piškotový dort by nejspíš opravdu vyschl. Jediný dort, u něhož mne napadá, že by mu mohlo rozležení naopak prospět, je medovník ( http://www.apetitonline.cz/recepty/920-medovnik.html ). Kolegyně Darina radí, že v případě piškotového dortu je lepší upéct předem korpus, dát ho do mrazáku, v pátek potřít krémem a v sobotu dozdobit ovocem, případně použít jakýkoli jiný recept, který je možné rozfázovat.