Zeptejte se redakce: Záchrana řídké marmelády

marmelada
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Také rádi zavařujete? Domácí zpracování ovoce a zeleniny má u nás opravdu dlouhou tradici. Není nad domácí marmeládu. Co si však počít, když se všechno nepovedlo podle vašich představ? 

 

Dobrý de, ráda bych se zeptala, zda existuje nějaký způsob "záchrany" jahodové marmelády, která je již uzavřena ve sklenici a je příliš řídká? Je připravena pouze z jahod a třtinového cukru. Přídavek cukru – myslím - již vylučuje možnost marmeládu prostě otevřít znovu svařit např. s Gelfixem. Co tedy například agar? Mohla bych s jeho pomocí dosáhnout jejího zhoustnutí? Předem moc děkuji za odpověď, zdravím

Agar je jako želatina, ale z mořských řas, takže to pak nebude jenom marmeláda. Zkuste znovu svařit na mírném ohni do zhoustnutí s přídavkem pektinu či troškou kyseliny citronové, či citronové šťávy. Také můžete vyzkoušet Pektogel. Nebo řídkou marmeládu používejte do čaje místo cukru.

Související recepty

Související články

Jak na to: citronová marmeláda
  • Tipy a triky

Jak na to: citronová marmeláda

1 Dřív než se pustíte do přípravy marmelády, dejte do mrazáku vychladit talířek (budete pak na něm zkoušet, jak marmeláda tuhne). 1 kg chemicky neošetřených citronů důkladně omyjte a zbavte ,bubáků‘. Dejte je do velkého hrnce, zalijte...
Vaření beze zbytku: ovocná marmeláda
  • Tipy a triky

Vaření beze zbytku: ovocná marmeláda

1. Marináda na kuře Pomerančovou marmeládu smíchejte s tekutým medem a strouhaným zázvorem. Ve směsi marinujte kuře. Po upečení bude krásně šťavnaté a voňavé.2. Glazura na jehněčí  Smíchejte marmeládu a nasekané snítky čerstvého...
Otázka & odpověď: marmeláda vs. džem
  • Novinky a zajímavosti

Otázka & odpověď: marmeláda vs. džem

Od roku 2004 byl Evropskou unií změněn význam slova marmeláda. Od té doby se jím označuje jen marmeláda z citrusů, zbytek produktů, které jsme byli zvyklí pod tímto názvem kupovat, nese název ‚ovocná směs, ovocné želé, ovocný rosol,...
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit