Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mrkvová polévka

Sytě oranžová mrkvová polévka rozhodně patří do rodinného i skromného jídelníčku. Pochutnají si na ní jak dospělí, kteří si polévku mohou dochutit ostřejším kořením, tak děti.

 

Její příjemně sladká chuť v kombinaci s česnekem, zázvorem, římským kmínem nebo rajčaty vám učaruje. Mrkvové polévce v krémové variantě sluší krutonky z bílého pečiva a lžíce kysané smetany. Vybírat však můžete i z našich dalších osvědčených receptů.

...

 

  • Mrkvové polévce svědčí také kombinace s kurkumou nebo červenou čočkou, případně další kořenovou zeleninou.
  • Po rozmixování můžete polévku zjemnit smetanou či kokosovým mlékem.
  • Pro zvýraznění chuti kousky mrkve předem orestujte nebo opečte. Rozvonět na rozpálené pánvi nechte i koření.  
  • Mrkvovou polévku ozdobte dle chuti čerstvými bylinkami, vločkami chilli, semínky, pár kapkami olivového olej, smetanou či jogurtem.
  • Mrkev patří k oblíbené zelenině nejen pro svou sladkou chuť, ale také pro obsah vitaminů, minerálů a vlákniny. Obzvláště cenné jsou karotenoidy, které se v našem těle přeměňují na vitamin A působící jako silný antioxidant.

Celý popis