Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ananasové nanuky v čokoládě s praženým kokosem
Ananasové nanuky v čokoládě s praženým kokosem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ananasové nanuky v čokoládě s praženým kokosem

3.4/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné Na 6–8 nanuků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1513 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 273 g
Tuky 42 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kokos, ananas a možná i kapka bílého rumu do várky pro dospělé? Tyhle nanuky vás spolehlivě přenesou do jižních krajů, kde slunce zapadá snad jen na oko.

Suroviny

zralý, o váze cca 1 kg, očištěný a nakrájený na kousky (nebo 500 g dužiny ananasu)
tučné
nebo více či méně podle chuti
tmavá čokoláda 100 g
minimálně 70%
na posypání

Postup

1

Ananasovou dužinu, kokosové mléko a cukr vložte do mixéru a rozmixujte úplně dohladka. Vzniklou směs přeceďte přes cedník s jemným sítem do litrové odměrky s nálevkou a pak rozdělte do 6–8 (podle velikosti) tvořítek na nanuky skoro až po okraj. Vetkněte dřívka a dejte na 5 hodin nebo nejlépe přes noc zmrazit.

2

Když jsou nanuky dokonale zmrazené, v nerezové míse nad vodní lázní rozpusťte čokoládu a v pánvi nasucho opražte strouhaný kokos. Nanuky jeden po druhém vyndejte z tvořítek, namočte do rozpuštěné čokolády a následně obalte v opraženém strouhaném kokosu. Pracujte rychle! Podávejte ihned nebo nanuky vyskládejte do krabičky vyložené pečicím papírem, uzavřete a dejte zpátky do mrazničky, kde na vás počkají do doby podávání.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín