Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Banánový cheesecake
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 17
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 cheesecake

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3156 kcal
Bílkoviny 143 g
Sacharidy 227 g
Tuky 184 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takhle cheesecake ještě neznáte!

Suroviny

+ navíc na vymazání
sušenky 75 g
ovesné, rozdrcené
sušenky 50 g
jemné (např. BeBe), rozdrcených najemno
+ na poprášení
solené, nasekané najemno
Na náplň
malé, zralé
z jednoho citronu
ricotta 500 g
vejce 4 ks
velká
vanilkový extrakt ½ ČL
škrob 2 PL
kukuřičný
k podávání
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu o průměru 22 cm lehce vymažte máslem. V rendlíku rozpusťte máslo a přidejte do něj obojí rozdrcené sušenky, kakao a arašídy. Dobře promíchejte. Směs důkladně upěchujte na dno dortové formy a pečte 10 minut. Korpus vyjměte z trouby a zvyšte teplotu na 220 °C.

2

Na náplň rozmačkejte banány s citronovou šťávou. Prošlehejte s ricottou, jogurtem, vejci, vanilkou a škrobem, aby se vše dobře promísilo. Směs rozetřete na sušenkový základ, dejte do trouby a pečte 10 minut. Pak troubu ztlumte na 110°C a pečte dalších 20 minut.

3

Potom cheesecake vyndejte. Rozkrojte banány na poloviny a rozložte je na cheesecake. Vraťte do trouby a pečte ještě 20 minut. Pak troubu vypněte a cheesecake nechte uvnitř, než vychladne. Nakonec ho vložte do lednice na 3–4 hodiny.

4

Před servírováním polijte javorovým sirupem.

NĚCO NAVÍC
Dezert je záměrně nedoslazovaný, pokud však chcete, můžete si náplň přisladit podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín