Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.2/5 Počet hodnocení: 191
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4911 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 423 g
Tuky 308 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle je důkaz, že bezlepkový dezert může být hříšně dobrý. Bezlepkové brownies z červené řepy si ideálně bude rozumět s kvalitní vanilkovou zmrzlinou. Recept na brownies je neuvěřitelně jednoduchý a kromě řepy budete potřebovat také kvalitní tmavou čokoládu a mleté mandle. Do těsta můžete přidat i maliny nebo borůvky.

Suroviny

tmavá čokoláda 225 g
kvalitní
máslo 120 g
mandle 150 g
mleté
vejce 3 ks
cukr 275 g

Postup

1

Uvařte asi 650 g červené řepy doměkka (bude to ­trvat asi 90 minut), po oloupání by vám jí mělo zbýt 550 g.

2

Nakrájejte ji na kousky a rozmixujte tyčovým mixérem.

3

225 g kvalitní hořké čokolády rozpusťte ve vodní lázni spolu se 120 g másla, přidejte rozmixovanou řepu a 150 g jemně mletých mandlí.

4

Tři velká vejce ušlehejte s cukrem (275 g) do pěny a opatrně ji vmíchejte do čokoládovo-řepné hmoty.

5

Směs nalijte do formy vyložené pečicím papírem, ideální je velikost asi 20 × 30 cm, pak bude mít dezert ideální výšku a propeče se tak akorát.

6

Pečte 25–30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C

Foto: Pixabay.com

Autor: brni

Apetit magazín