Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bezlepkový dort s avokádovo-banánovým krémem

Bezlepkový dort s avokádovo-banánovým krémem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5143 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 529 g
Tuky 274 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
mouka bezlepková 160 g
pistácie 60 g
kokosový olej 60 g
vejce 6 ks
Krém
agávový sirup 100 ml
kakao 40 g
kokosový olej 70 g
nebo višňové aroma
višňový džem
Zdobení
sněhové pusinky

Postup

1

Bílky vyšleháme samostatně do řídké pěny, přidáme cukr a ušleháme pevný sníh.

2

Žloutky rozšleháme metličkou s vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou.

3

Pak je zašleháme do bílků a zlehka vmícháme prosátou bezlepkovou mouku, mleté pistácie a rozehřátý kokosový olej.

4

Hmotu naplníme do vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 26cm. Pečeme v troubě na 160stC asi 30minut. Po upečení necháme korpus asi 20minut chladnout ve formě a pak vyklopíme.

5

Mezitím si připravíme krém: v mixéru rozmixujeme 2 oloupaná a odpeckovaná avokada, 2 banány, postupně přidávame kakao, kokosový olej a agávový sirup. Na závěr přidáme několik kapek višňové aroma.

6

Vychladlý korpus vodorovně 2x rozřízneme. Na spodní díl rozetřeme višňovou marmeládu, položíme střední díl korpusu, rozetřeme krém a poklademe na plátky nakrájené dva banány a rozetřeme trochu krému. Položíme horní díl korpusu. Boky dortu a vrchní část potřeme krémem.

7

Trocha kokosového tuku rozmícháme s tmavou kakaovou polevou v hrnku na horké vodní lázni, naplníme pergamenový kornout a nastříkáme spirálu od středu dortu v rovnoměrných odstupech osmkrát ke kraji. Pomocí špejle projedeme polevou od kraje ke středu v rovnoměrných odstupech, takže vznikne 12 viditelných kousků.

8

Dort ozdobíme domácíme sněhovými pusinkami a necháme zatuhnout.

Apetit magazín