Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Blondies s bílou čokoládou a brusinkami, mramorované krémovým sýrem
Blondies s bílou čokoládou a brusinkami, mramorované krémovým sýrem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Blondies s bílou čokoládou a brusinkami, mramorované krémovým sýrem

3.9/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Velmi snadné Pro 12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4831 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 550 g
Tuky 248 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Blondies možná vypadají jako obyčejná a buchta a nejsou tak známé jako brownies, ale tahle světlá varianta z bílé čokolády je úplně stejně skvělá. Při bližším pohledu zjistíte, že vláčné těsto je posypané nejen brusinkami a bílou čokoládou, ale také mramorované krémovým sýrem – dezert je tedy hříšnou kombinací blondies a cheesecaku. 

Suroviny

Na blondies
vejce 2 ks
hnědý cukr 225 g
máslo 160 g
rozpuštěné a zchladlé + na vymazání
vanilková pasta 1 ČL
kypřicí prášek do pečiva ¾ g
sůl ½ ČL
nasekaná nahrubo
sušené brusinky 100 g
nebo sušená klikva
Na mramorování
např. Philadelphia, o pokojové teplotě
jemně nastrouhaná z 1/2 citronu
vanilková pasta ½ ČL
velký

Postup

1

Rozehřejte troubu na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Vymažte slabou vrstvou másla pekáček nebo čtvercovou dortovou formu o rozměru 20 x 20cm a vyložte pečicím papírem. Nechte pečicí papír přesahovat přes okraje, později za něj upečený moučník hladce vytáhnete z formy.

2

Na blondies šlehejte 2–3 minuty vejce a hnědý cukr elektrickým šlehačem do pěny. Přilijte máslo a vanilku a zamíchejte. Přisypte mouku, kypřicí prášek a sůl a vymíchejte hladké těsto. Přisypte většinu čokolády a brusinek (menší část uchovejte na posypání navrch). Vlijte těsto do formy a rozetřete do jednolité stejnoměrné vrstvy včetně krajů.

3

Na mramorování vložte všechny přísady do mísy a vyšlehejte dohladka. Hotovou náplň buď náhodně rozdělte lžící na těsto nebo jí naplňte sáček a nastříkejte na těsto pruhy. Poté špejlí vytvořte mramorování. Nejlépe to jde, když střídáte směr, díky čemuž vytvoříte hezký vzorek.

4

Posypte odloženými brusinkami a čokoládou a vložte do trouby. Pečte asi 35 minut, nebo udělejte test a zapíchněte do těsta špejli: po vytažení na ní nesmí být syrové těsto, ale jen vlhké drobečky.

5

Vytáhněte blondies z trouby a nechte 20 minut odpočinout, pak vyjměte z formy a položte na pečicí mřížku. Krájejte, až když je moučník zcela vychladlý.

6

Blondies vydrží ve vzduchotěsné nádobě v lednici až 3 dny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín