Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborový guláš s krůtou a paprikou
Bramborový guláš s krůtou a paprikou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborový guláš s krůtou a paprikou

4.4/5 Počet hodnocení: 25
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2887 kcal
Bílkoviny 179 g
Sacharidy 316 g
Tuky 85 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle recept je inspirovaný africkou a afroamerickou kuchyní. Namísto krůtích řízků můžete použít i uzené kuře.

Suroviny

řepkový olej 5 PL
stehenní, na kostky
střední, nakrájená nadrobno
nadrobno
česnek sušený 1 ČL
paprika mletá uzená 1 ČL
pepř bílý ¼ ČL
mletý
nadrobno
brambory 1,2 kg
na kostky
vývar kuřecí 500 ml
nebo voda
mrkev 2 ks
na kolečka
zelená nebo červená, na proužky
sůl

Postup

1

Ve velkém rendlíku nebo v kastrolu rozehřejte olej na středním ohni. Vsypte maso a cibuli a opékejte 3–4 minuty, aby cibule zesklovatěla a maso ze všech stran mírně zezlátlo. Často míchejte a odškrabujte přípečky ze dna.

2

Přidejte rajčata, česnekový prášek, uzenou papriku, bílý pepř a chilli papričku a 5–7 minut prohřívejte za stálého míchání.

3

Pak přidejte brambory, zalijte vývarem, přiklopte a zvolna vařte asi 6 minut, pak vsypte mrkev a papriku/papriky.

4

Dále duste, až brambory (a maso) změknou. Občas promíchejte. Podle chuti dosolte, chcete-li, použijte uzenou sůl.

NĚCO NAVÍC
V období, kdy rajčata nejsou chutná ani šťavnatá, můžete použít 400 g konzervu krájených rajčat.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...