Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Burgery z řepy a fety
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2317 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 180 g
Tuky 135 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdravý burger není protimluv!

Suroviny

syrová, oloupaná a nastrouhaná nahrubo
jarní cibulka 1 svazek
nasekaná najemno
česnek 2 stroužky
drcený
máta 1 svazek
čerstvá, nasekaná
z 1 nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva + nakrájené klínky k podávání
vejce 1 ks
středně velká
sůl
pepř
čerstvě mletý
rozdrobená
olivový olej 5 PL
salát 200 g
mix
trocha na opečení bulek

Postup

1

Nastrouhanou řepu zabalte do utěrky a nad dřezem z ní vymačkejte maximum šťávy. Ve velké míse smíchejte řepu, cibulky, česnek, mátu, citronovou kůru a polovinu citronové šťávy. Přidejte 2 lžíce mouky a vejce, osolte a opepřete a znovu promíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte fetu.

2

Z hmoty vytvarujte čtyři burgery a obalte je ve zbytku mouky. Na velké pánvi rozpalte 3 lžíce olivového oleje a opékejte burgery z každé strany 4–5 minut, dokud nejsou na povrchu křupavé a vevnitř hotové.

3

Smíchejte zbylý olej a citronovou šťávu se špetkou soli a pepře a připravte zálivku. Před podáváním jí přelijte salátové lístky.

4

Na čisté pánvi rozehřejte máslo. Bulky rozkrojte a opečte na řezných stranách. Opečené bulky naplňte salátem a řepnými burgery. Podávejte s klínky citronu na pokapání.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín