Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Česnekovo-pažitkové máslo

Česnekovo-pažitkové máslo

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1190 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 15 g
Tuky 116 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ochucené máslo můžete mít v mrazáku v pohotovosti – hodí se na steaky i na brambory.

Suroviny

máslo 125 g
změklé
strouhaný
mléčný, najemno nasekaný, bílé i světlejší zelené části (viz Něco navíc)
pažitka 1 PL
nasekaná + pažitkové květy na ozdobení (nemusí být)
sůl ¼ ČL
mořská, nebo i víc podle chuti
pepř ¼ ČL
čerstvé mletý, nemusí být
chilli sušené 1 špetka
nemusí být
čerstvý, bílý, nakrájený na plátky a opečený k podávání

Postup

1

V misce utřete máslo, parmazán, česnek, pažitku, sůl a podle chuti pepř a chilli.

2

Namažte rovnou na tousty nebo zabalte do několika vrstev potravinářské fólie a zamrazte na později. Před podáváním můžete ozdobit pažitkovými kvítky, máte-li je k dispozici.

NĚCO NAVÍC
Na trzích teď můžete koupit mléčný (mladý) česnek v různých stadiích vyzrálosti. Ten nejmladší se vzrůstem podobá přerostlým jarním cibulkám a je mimořádně šťavnatý.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...