Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.1/5 Počet hodnocení: 245
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1191 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 67 g
Tuky 47 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čevabčiči nebo také čevapčiči je oblíbený pokrm podobný karbanátku. Recept na čevabčiči pochází z Balkánu (je považován za národní pokrm Bosny a Hercegoviny), kde se tento pokrm z mletého masa nejčasteji opéká na grilu a podává s ajvarem. V našich končinách se na pánvi či v troubě pečené masové válečky servírují nejčasteji s bramborami a horčicí. 

 

 

Suroviny

mleté maso (mix hovězího a vepřového) 500 g
česnek 2 stroužky
prolisované
pepř
čerstvě mletý
paprika mletá pálivá
majoránka (drhnutá)
rostlinný olej

Postup

1

Cibuli nakrájíme nadrobno a smícháme ji s mletým masem. Přidáme sladkou mletou papriku, prolisovaný česnek, mletý pepř, sůl, pálivou mletou papriku, majoránku a směs důkladně promícháme.

2

Z hotové směsi vytvarujeme jakousi cihličku a dáme asi na hodinu vychladit do lednice.

3

Po vychlazení ze ztuhlé směsi odkrajujeme 2–3 cm tlusté plátky, z nichž tvoříme válečky. Pečeme na olejem vytřené pánvi nebo na grilu za častého otáčení. Maso by mělo být uvnitř mírně růžové. Podáváme s bramborem a hořčicí.

Foto ilustrační, zdroj: Image Professionals

 

Apetit magazín