Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.2/5 Počet hodnocení: 37
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 114 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 13 g
Tuky 4 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nic nevypadá efektněji než chleba navinutý na dřívku a vypečený dozlatova. Stane se hitem každého večírku i dětské oslavy. Nemají-li děti v lásce olivy, můžete je nahradit sušenými rajčaty nebo vlašskými ořechy.

Suroviny

droždí sušené 10 g
sůl 1 ČL
med 1 PL
mouka chlebová 420 g
pšeničná
odpeckované, nahrubo
olej
na vymazání mísy
pesto
k podávání

Postup

1

Do mísy dejte 300 ml vlažné vody, droždí, sůl a med a dobře promíchejte. Po částech za stálého míchání zapracujte mouku, aby vzniklo přiměřeně měkké nelepivé těsto. Na pomoučněném válu ho hněťte 8–10 minut dohladka. Zapracujte olivy a vložte ho do olejem vymazané mísy a zakryjte navlhčenou utěrkou. Nechte v teple kynout asi 50 minut, až těsto zdvojnásobí svůj objem.

2

Troubu předehřejte na 200 °C. Z těsta vyválejte válečky dlouhé 25–30 cm a silné 1,5 cm. Naviňte je na špejle na kebab nebo čínské bambusové hůlky na jedno použití (pro jistotu je můžete napřed na 30 minut namočit do vody) a na konci dobře přitiskněte. Pečte 20–30 minut dozlatova. Můžete je i opékat nad rozehřátým venkovním grilem – stále je obracejte a grilujte 10–15 minut. Podávejte horké s pestem.

[[nid:27245]]

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín