Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chlebíček s krevetami a avokádem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 778 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 27 g
Tuky 49 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krevetový toust je severská klasika, my jsme jej propojili s avokádem. 

Suroviny

krevety 200 g
vařené, loupané (mohou být i rozmražené a dobře osušené)
zralé, oloupané a bez pecky
nadrobno
majonéza 2 PL
kopr 3 PL
nasekaný najemno + pár snítek na ozdobení
proužky na ozdobení
málo pálivá, nakrájená najemno
sůl
pepř
čerstvě mletý
světlý či bageta
na potření pečiva
řeřicha
na ozdobení

Postup

1

Krevety nakrájejte nadrobno, část nechte stranou na ozdobu – co chlebíček, to kreveta. Dužinu avokáda rozmačkejte vidličkou v míse, přidejte pokrájené krevety a ostatní přísady až po chilli papričku (včetně). Podle chuti osolte a opepřete. Chleba nakrájejte na malé krajíčky, potřete máslem a opečte dozlatova na pánvi. Na opečený chleba naneste krevetovou pomazánku, ozdobte každý krajíček krevetou, přidejte řeřichu, snítky kopru a proužky citronové kůry. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín