Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
AD
Chřestový krém
ZDROJ: Podravka
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1422 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 76 g
Tuky 109 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemnou krémovou polévku s chřestem a šunkou si oblíbí každý. Pozor na kvalitu chřestu – vybírejte pouze ten čerstvý. 

Měření

Podravka Natur přináší do vašich pokrmů nejlepší chuť přírody, a to v podobě kombinace devíti druhů zeleniny. Paprika, mrkev a rajčata dodávají Podravce Natur veselou notu hravých chutí. Výraznější a hlubčí chuť má na svědomí cibule a pórek. Chuť ještě prohlubuje celer a světlý pastinák, který pokrm naplní vitamíny a specifickou chutí. Brambory svou chutí přirozeně patří do tradiční kuchyně.

  • V Podravce Natur najdete jen přirozené suroviny a obejde se bez „éček“.
  • 150g balení obsahuje 480 g původně čerstvé zeleniny, kurkumu, libeček a mořskou sůl.
Skryt pre seznam

Suroviny

voda 800 ml
Podravka Natur
sůl
pepř
pažitka
na ozdobení

Postup

1

Z chřestu odkrájejte tvrdé konce stonků , pak každý stonek loloupejte, hlavičky (i s přilehlými 2–3 centimetry stonku) odkrojte a dejte na stranu do misky. 

2

V hrnci rozpusťte 2 lžíce másla, šalotku nasekejte na kostičky a dejte ji na pár minut zesklovatět na máslo. Mezitím si nakrájejte stonky chřestu na větší kousky. Přidejte je k šalotce, společně ještě minutku opékejte na másle a pak zalijte vodou, přidejte přísadu do jídla Podravka Natur a zakryjte pokličkou. Povařte asi 10 minut, až bude chřest měkký. Pak polévku rozmixujte a vmíchejte do ní smetanu. 

3

Podle potřeby dochuťte solí a pepřem, pozvolna znovu přiveďte k varu a jen minutku povařte. 

4

Mezitím si na pánvi rozpusťte poslední lžíci másla, přidejte šunku pokrájenou na kostičky, přidejte hlavičky chřestu a společně chvilku opékejte, až začne obojí hezky vonět a zlátnout. 

5

Krém rozdělte na talíře, doprostřed každé porce nasypte opečenou šunku s hlavičkami chřestu a ozdobte kerblíkem nebo pažitkou 

 

Související články

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...