Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 35
Do hodiny Velmi snadné Na 12 muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3742 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 257 g
Tuky 239 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jeden nikdy nestačí!

Suroviny

mák celý 120 g
mléko 170 ml
svařené
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl ¼ ČL
máslo 115 g
změklé
vejce 2 ks
citron ½ ks
kůra nastrouhaná najemno
mandle plátky 120 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Nemletý mák zalijte svařeným mlékem. Dejte stranou a nechte zchladnout.

2

V misce smíchejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl a prosejte přes jemné síto. V jiné míse vyšlehejte máslo a cukr do nadýchané pěny. Postupně do máslové pěny zašlehejte vejce. Vmíchejte sypkou směs, mák s mlékem, citronovou šťávu a kůru a 100 g nasekaných mandlových lupínků. Směs rozdělte do připravených formiček, posypte zbylými mandlovými lupínky a pečte 20–25 minut, aby špejle zapíchnutá do těsta byla po vytažení čistá a suchá.

NĚCO NAVÍC
Muffiny můžete po vychladnutí ozdobit polevou smíchanou ze 100 g moučkového cukru a cca 1 lžíce citronové šťávy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...