Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čočkový salát se zeleninou, fetou a koriandrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 957 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 44 g
Tuky 71 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čočkový salát se zeleninou, fetou a koriandrem je báječná letní dobrota. Zasytí, pochutnáte si a ani vám nevyplení peněženku

Suroviny

olivový olej extra panenský 2 PL
balzamikový ocet 2 PL
na plátky
na plátky
na nudličky
na kostky
koriandr čerstvý svazek
nasekaný
petrželka svazek
menší
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Čočku propláchněte a na hodinu namočte do studené vody. Vodu slijte, čočku zalijte dvojnásobným množstvím teplé vody, přiveďte k varu a bez míchání uvařte doměkka, ale aby byla pevná; trvá to asi 15–20 minut. Potom ji sceďte, prolijte studenou vodou a nechte okapat.

2

Ve velké míse promíchejte čočku s plátky cibule, olivovým olejem, octem, a osolte a opepřete.

3

Přidejte zbylou zeleninu, většinu koriandru a petrželky, promíchejte a posypte fetou a zbylými bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/7

Apetit magazín