Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Crostini s rychlým fíkovým čatní a sýrem Manchego
Crostini s rychlým fíkovým čatní a sýrem Manchego
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Crostini s rychlým fíkovým čatní a sýrem Manchego

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6654 kcal
Bílkoviny 172 g
Sacharidy 1299 g
Tuky 77 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fíky nejsou určené na dlouhé skladování. Jakmile uzrají, velmi rychle se kazí. Je tedy nejlepší perfektně zralé fíky sníst co nejrychleji. Nebo je můžete proměnit v tohle lahodné fíkové čatní!

Suroviny

nakrájená nadrobno
hnědý cukr 4 PL
hořčičné semínko 1 ČL
bílé
skořice 1 svitek
badyán 1 hvězdička
zázvor (čerstvý) 4 cm
oloupaný a nastrouhaný najemno
vinný ocet červený 4 PL
fíky 4 ks
nakrájené na čtvrtky
bageta 12 plátků
olivový olej
na potření
sýr 100 g
sýr Manchego, na hobliny
rukola 1 hrst

Postup

1

Cibuli, cukr, koření (včetně hořčice), zázvor a ocet vložte do rendlíku a na nízkém ohni vařte, dokud cibule úplně nezměkne. Přidejte čtvrtky fíků a vařte dalších 5–10 minut, až se fíky začnou rozpadat. Plátky bagety potřete olivovým olejem a opečte v rozpálené troubě nebo na pánvi dokřupava. Na každý plátek dejte trochu fíkového čatní, hoblinku sýra a pár lístků rukoly. Ihned podávejte.

Zdroj: Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/9

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...