Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 104
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1077 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 96 g
Tuky 49 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodná krémová polévka s modrým sýrem zasytí i zahřeje.

Suroviny

olivový olej 2 PL
velká
cuketa 900 g
oregano 3 ČL
sušené
sůl
pepř
vývar kuřecí 600 ml
nebo zeleninový vývar
oregano
čerstvé, na ozdobu

Postup

1

Dvě lžíce olivového oleje rozehřejte ve velkém hrnci, přidejte lžíci másla a jednu velkou cibuli nakrájenou najemno; opékejte 5 minut.

2

Přisypte 900 g cuket, nakrájených na tenká kolečka, a 3 lžičky sušeného oregana; osolte, opepřete a za pravidelného míchání opékejte 15 minut.

3

Přilijte 500–600 ml kuřecího vývaru, přiveďte k varu, zmírněte plamen a pod pokličkou povařte půl hodiny.

4

Polévku těsně před koncem vaření promixujte tyčovým mixérem, případně zřeďte vývarem, vmíchejte 120 g gorgonzoly a nechte ji rozpustit. Podle chuti osolte a ozdobte čerstvým oreganem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín