Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Daňčí roštěnky po burgundsku
Daňčí roštěnky po burgundsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Daňčí roštěnky po burgundsku

4.6/5 Počet hodnocení: 28
Do dvou hodin Snadné Pro 6 - 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2349 kcal
Bílkoviny 256 g
Sacharidy 126 g
Tuky 61 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dančí maso je chutné, křehké a šťavnaté! Tedy přesně takové jaké by ideální maso mělo být. Dejte mu šanci a vyzkoušejte náš recept na dančí roštěnky po burgundsku! Společně s divokým kořením a kořenovou zeleninou je delikatesa pro každou slavnostní příležitost.

Suroviny

hřbet bez kosti
sůl a pepř
rostlinný olej 2 PL
kořenová zelenina
2 mrkve, 1 petržel, 1/4 celeru, nakrájené na kostky
divoké koření
2 bobkové listy, 7 kuliček pepře a nového koření, 5 jalovčinek
ocet 25 ml
vývar hovězí 1 l
rybízový džem 25 g
přepůlený
dle potřeby
rýže dušená
k podávání

Postup

1

Vykostěné maso odblaňte a nakrájejte na plátky. Mírně naklepejte a osolte i opepřete. Na oleji je zprudka opečte a dejte stranou. V uvolněné hluboké pánvi opečte na plátky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Zastříkněte octem, přidejte divoké koření, vraťte maso a přiklopené duste 50 minut nebo do změnknutí. Občas zamíchejte. Nejdříve podlévejte vínem, potom podle potřeby vývarem.

2

Měkké roštěnky vyjměte a šťávu zaprašte moukou. Zalijte 500 ml vývaru a rozmíchejte. Přidejte rybízový džem a přepůlený citron, dochuťte cukrem a provářejte za občasného míchání ještě 30 minut. Proceďte přes husté síto zpět na maso, prohřejte a podávejte nejlépe s dušenou rýží.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín