Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dort s malinami z Terasy U Prince
Dort s malinami z Terasy U Prince
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dort s malinami z Terasy U Prince

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Na dort o průměru 16 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6322 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 424 g
Tuky 466 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Narozeninový dort pro Apetit připravil Vojtěch Řehák, šéfcukrář Terasy U Prince v centru Prahy, který nám také poskytl recept a upravil jej pro vás, abyste nemuseli péct pro sto lidí jako on na náš piknik. Dort se smetanovým krémem a čerstvým ovocem bude ozdobou každé letní oslavy. 

Suroviny

vejce 5 ks
rostlinný olej 50 ml
maliny 250 g
na ozdobení
na ozdobení
Na krém

Postup

1

Vejce s cukrem vyšlehejte do husté pěny. Zalijte olejem, zlehka promíchejte a ihned vypněte šlehač. Poté ručně vmíchejte mouku.

2

Zapněte troubu na 240°C. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 10 minut. Proveďte test špejlí. Pokud vyjde čistá, vyndejte z trouby, nechte zchladnout a přesuňte na mřížku, aby korpus zcela vychladl.

3

Suroviny na krém smíchejte a poté důkladně vyšlehejte v tuhou a hladkou pěnu.

4

Kulatým dortovým ráfkem o průměru 16 cm vykrojte z plátu 3 kola (zbylý korpus schovejte na jiné použití). První plát vložte do ráfku, upevněte a korpus pomažte cca 2cm vrstvou krému. Zatlačte do krému maliny a zatřete další vrstvou krému. Přiklopte druhým plátem a v dalším patře postupujte stejně: navrstvěte krém, vtlačte do něj maliny a zatřete krémem. Přiklopte posledním dílem korpusu. 

5

Nechte chvíli zatuhnout v lednici, poté opatrně sundejte ráfek. Celý dort pomažte zbylým krémem, část si ještě nechte na konečné zdobení: z krému tvořte pusinky. Ozdobte zbylými čerstvými malinami a borůvkami.

NĚCO NAVÍC
Vojtěch Řehák používá dovnitř dortu maliny kvůli jejich výrazné chuti, ale použít můžete jakékoli ovoce, případně kombinace.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/8

Apetit magazín