Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro zkušené Pro 8–10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5681 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 532 g
Tuky 374 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Letněji a vzdušněji už to snad ani nejde: cheesecake ozdobený pusinkami, šlehačkou a malinami. Oh-la-la!!!

 

Suroviny

sušenky 200 g
nejlépe ovesné
rozpuštěné
nasekané nahrubo
čerstvý (na cheesecake se nejlépe hodí značka Philadelphia)
maliny 200 g
Na dokončení
maliny 300 g
sněhové pusinky 3 ks
nalámané

Postup

1

Sušenky dejte do mixéru a rozmixujte je, přilijte máslo a znovu promixujte. Směs přesypte do rozevírací dortové formy o průměru 20 cm a spodní stranou lžíce nebo prsty srovnejte a lehce upěchujte. Dejte chladit do lednice.

2

Čokoládu rozpusťte nad vodní lázní a nechte lehce zchladnout. V míse stěrkou nebo vařečkou promíchejte smetanu, mascarpone a sýr, pokud si na to vezmete metličku, dejte pozor, ať směs nepřešleháte. Vmíchejte čokoládu a vše po částech přelijte na sušenkový základ, přitom přisypávejte i maliny. Vraťte cheesecake do lednice a nechte jej chladit alespoň 3–4 hodiny, nejlépe však přes noc.

3

Na dokončení ušlehejte smetanu se lžící moučkového cukru. 100 g malin rozmačkejte nebo rozmixujte s druhou lžící moučkového cukru a protřete sítkem (není nutné, ale zbavíte je tak zrníček).

4

Cheesecake vyndejte z formy a dejte na servírovací tác. Střídavě na něj naná- šejte ušlehanou smetanu, zbylé celé maliny, rozlámané pusinky a malinové pyré.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín