Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 12 špízů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1569 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 180 g
Tuky 64 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle vtipný chlebový had na špejli nadchne všechny věkové kategorie.

Suroviny

sůl 1 ČL
1 balíček
olivový olej 3 PL
a trocha navíc na potření
tymián 2 ČL
čerstvé lístky
jarní cibulka 2 ks
nasekaná
bez pecky
sůl
vločková, na posypání

Postup

1

Do mísy robotu nasypte mouku, sůl a udělejte důlek. Droždí rozmíchejte ve 20ml vlažné vody a nalijte do důlku. Na robot nasaďte hnětací hák a těsto hněťte, postupně přilévejte 120ml vlažné vody, olivový olej a nakonec přidejte tymián a nasekanou jarní cibulku. Nechte propracovat asi 10 minut. Z těsta vytvarujte kouli a zakryjte ji utěrkou, aby neosychala. Nechte kynout, při pokojové teplotě to trvá asi hodinu - těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.

2

Předehřejte troubu na 180°C. Těsto rozdělte na dvanáct stejných dílků a každý z nich rozválejte na pramen asi o síle palce. Na bambusová napichovátka napíchněte v rozestupech černé olivy a kolem nich omotejte prameny z těsta. Položte na plech, potřete olivovým olejem a posypte vločkovou solí. Pečte asi 20 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín