Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilované jehněčí kotlety s bylinkami
Grilované jehněčí kotlety s bylinkami
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Grilované jehněčí kotlety s bylinkami

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3173 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 17 g
Tuky 280 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kotletky jsou tak křehký kousek masa, že nejlépe vyniknou samotné. Jen malý zásah – ještě jedno potření marinádou ke konci tepelné úpravy – je vynese přímo do nebes!

Suroviny

česnek 1 stroužek
oloupaný
sůl
pepř
čerstvě mletý
nasekaná najemno
rozmarýn 1 ČL
nasekaný nejemno
oregano 2 ČL
sušené nebo 4 snítky čerstvého v celku
koření sumah ½ ČL
k dostání v orientálních specialitách nebo obchodech s kořením
vymačkaná z 1 citronu
olivový olej 60 ml
silné, s kostí (hřebínek)

Postup

1

Podrťte česnek s 1/2 lžičky soli, pak smíchejte v misce s pepřem, šalotkou, bylinkami a kořením a citronovou šťávou. Vešlehejte olivový olej na hustou marinádu – není jí mnoho, ale zcela postačí.

2

Rozpalte grilovací pánev (nebo gril) na maximum. Kotletky potřete slabou vrstvou marinády, pak grilujte z každé strany 2 minuty. Maso bude středně propečené a ve středu růžové. Ke konci grilování potřete ještě jednou troškou marinády. 

3

Podávejte se zbývající marinádou. Skvělou přílohou je salát z pečeného lilku a paprik, který můžete doplnit sýrem feta nebo jogurtem.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín