Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.1/5 Počet hodnocení: 222
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6627 kcal
Bílkoviny 434 g
Sacharidy 754 g
Tuky 191 g
Vláknina 200 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hutná polévka inspirovaná Marokem má v sobě od každého trochu: maso, luštěniny i zeleninu... je skvělá, hřejivá, vydatná a skvěle zafunguje jako hlavní chod!

NÁŠ TIP: MILUJETE CIZRNU? PŘIPRAVTE SI TAKÉ JEDNODUCHOU CIZRNU NA PAPRICE

Skryt pre seznam

Suroviny

olivový olej 2 PL
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 700 g
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno
římský kmín 1,5 ČL
mletý
mletý
vývar hovězí 1 l
koriandr čerstvý ½ svazku
+ na ozdobení
po 400 g
čočka 2 konzervy
sterilovaná nebo vařená
k podávání
k podávání

Postup

1

V pánvi rozpalte olej, vsypte maso, rozbíjejte vařečkou hrudky a opékejte dozlatova. Pak vyjměte z pánve a dejte stranou.

2

Do pánve vsypte cibuli, česnek a opékejte dosklovita. Vraťte zpět maso a přidejte protlak, koření a bobkový list.

3

Zhruba minutu opékejte, pak vlijte vývar, rajčata a přidejte koriandr. Přiveďte těsně pod bod varu, přiklopte a vařte asi 30–40 minut, potom přidejte cizrnu a čočku.

4

Vařte ještě 30 minut do měkka. Podávejte s koriandrem, jogurtem a pečivem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/12

Apetit magazín