Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hermelínová pomazánka
Hermelínová pomazánka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hermelínová pomazánka

4.8/5 Počet hodnocení: 13
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2044 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 5 g
Tuky 188 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na začátku večírku kolem hermelínové pomazánky lehce opovržlivě chodíme, v polovině už ji mlsně obcházíme a na konci podlehneme a jíme ji po lžících. Je totiž plná všeho, nad čím v rámci ‚zdravé stravy‘ ohrnujeme nos, ale co v hloubi duše milujeme.

Suroviny

hermelín nebo jiný podobný sýr + navíc na ozdobení
salám 150 g
kvalitní gothaj
majonéza 4 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
pepř barevný
nebo růžový, na ozdobení

Postup

1

Hermelín i gothaj nastrouhejte najemno do mísy, přidejte majonézu, promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Podávejte ozdobené plátky či kousky hermelínu a drceným pepřem.

NĚCO NAVÍC
Hermelínové pomazánky mají mnoho variant, zkuste příště kombinaci hermelínu, šunky, vejce, cibule, tradičního pomazánkového a majonézy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/1

Apetit magazín