Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Houbová paštika
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 25
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 671 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 20 g
Tuky 52 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak trochu paštika a tak trochu pomazánka. Skvělá s opečeným chlebem, bílým, kváskovým, na křupavém toastu, u stolu, za kamny i na zápraží, když chytáte poslední paprsky sluníčka.

Suroviny

česnek 2 stroužky
lesní houby 250 g
+ tenké plátky na ozdobení
kmín 1 špetka
mletý
tymián snítky
pár snítek, lístky otrhané + další na ozdobení
sůl
pepř
čerstvě mletý
podle chuti opečené, k podávání

Postup

1

Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. V hlubší pánvi rozehřejte máslo a zvolna na něm opečte cibuli a česnek dosklovita. Houby nakrájejte a spolu s kmínem a tymiánem přidejte do pánve. Opékejte, aby cibule i houby zezlátly. Zalijte vínem a nechte odpařit.

2

Poté houbovou směs přendej- te do mixéru, přilijte smetanu a rozmixujte do takové textury, aby paštika nebyla úplně hladká, ale aby v ní byly vidět i cítit kousky hub. Podle chuti osolte a opepřete, přendejte do servírovacích skleniček či mističek a nechte vychladit (nebo alespoň vystydnout). Podávejte namazané na pečivu zdobené nasucho opečenými plátky hub a tymiánem.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte po ruce koňak, vlijte ho k paštice namísto vína, dodá jí zcela nový šmrnc. A chutná to absolutně skvěle!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín