Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí filet pečený na hořčici se smetanovými houbami
Hovězí filet pečený na hořčici se smetanovými houbami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí filet pečený na hořčici se smetanovými houbami

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3885 kcal
Bílkoviny 312 g
Sacharidy 38 g
Tuky 258 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychutnejte si tohle jídlo - stejně jako Francouzi - pěkně pooooomalu...

Suroviny

vcelku, očištěná
hořčice dijonská 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
lišky 400 g
česnek 2 stroužky
drcený
koňak 100 ml

Postup

1

Předehřejte troubu na 200°C. Maso potřete hořčicí, osolte a opepřete. Rozpalte velkou nepřilnavou pánev se lžící oleje, vložte maso a zprudka ho opečte ze všech stran. Svíčkovou pak přendejte na plech a pečte v troubě 25–35 minut (podle výšky masa); po této době bude středně propečená. Maso vyjměte z trouby, přikryjte alobalem a nechte 10 minut odpočívat.

2

Zatímco se maso peče, připravte houby. Rozehřejte v pánvi máslo a houby na něm osmahněte; opékejte je 6–8 minut dozlatova, pak přidejte česnek a po půl minutě zalijte koňakem. Osolte, opepřete a tekutinu svařte na polovinu. Nakonec vmíchejte smetanu a vařte zhruba 5 minut na mírném ohni.

3

Maso nakrájejte na plátky a podávejte se smetanovými houbami, chřestem a brambůrkami připravenými podle následujících receptů.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín