Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hrášková polévka s mraženým kozím sýrem
Hrášková polévka s mraženým kozím sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hrášková polévka s mraženým kozím sýrem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1529 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 150 g
Tuky 62 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hráškovou polévku můžete doplnit jakýmkoli čerstvým sýrem, ale kozí jí dodá francouzský šarm. 

Suroviny

čerstvý, nebo žervé nebo tvaroh
velká, podlouhlá, nakrájená nadrobno
česnek 1 stroužek
nakrájený na plátky
vývar zeleninový 1 l
mražený hrášek 500 g
prolitý horkou vodou a odkapaný
rozmarýn 1 snítka
nemusí být
sůl
pepř
čerstvě mletý
hrachové výhonky na ozdobení

Postup

1

Kozí sýr promíchejte se smetanou v nádobě vhodné do mrazáku a dejte na 30 minut mrazit, pak směs naškrábejte vidličkou a dejte mrazit ještě na hodinu, během té doby ji ještě dvakrát zpracujte vidličkou, jako byste dělali granitu.

2

Máslo rozehřejte v hrnci nebo velkém rendlíku, pak na něm asi 4 minuty opékejte šalotku a česnek doměkka. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přidejte hrášek a rozmarýn, promíchejte, přiklopte a nechte probublávat 3–4 minuty, aby hrášek změkl, ale příliš neztratil barvu. Vyjměte rozmarýn, případně oslaďte a promixujte tyčovým mixérem. Osolte a opepřete. Podávejte s mraženým kozím sýrem, drceným pepřem a výhonky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín