Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hříbkové rizoto s lanýžovým máslem
Hříbkové rizoto s lanýžovým máslem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hříbkové rizoto s lanýžovým máslem

4.4/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1909 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 325 g
Tuky 34 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lanýžový olej dokáže sám o sobě přidat skvělou chuť, a navíc umocní přirozenou vůni lesních hub.

Suroviny

rýže 350 g
arborio / carnaroli
50 g
lanýžové máslo
cibule ½ ks
nakrájené
suché
vývar 1 l
horký (zel. / drůbeží)
houby 30 g
sušené, předem namočené
strouhaný
olivový olej 1 PL
s lanýžem (nejlépe bílý)

Postup

1

Ve větším kastrolu osmahněte na polovině lanýžového másla cibuli. Přidejte rýži a za stálého míchání ji osmažte. Přilijte víno a nechte odpařit. Poté pomalu, po malých dávkách přilévejte vývar a za neustálého míchání ho nechte odpařit.

2

Když rizoto zhoustne a rýže je dostatečně měkká, přidejte hříbky, zbytek lanýžového másla a dvě třetiny parmazánu. Znovu promíchejte. Těsně před podáváním zakapejte olivovým olejem s lanýžem. Podávejte posypané zbytkem parmazánu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Komentáře

20.01.2009 16:16
Dobrý den. Nemůže mi někdo poradit, kde seženu lanýžové máslo a lanýžový olej? Děkuji

Apetit magazín