Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablečné knedlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 83
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 869 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 193 g
Tuky 2 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept vás na první pohled zaujme velmi krátkým seznamem surovin, které má navíc každý doma. Vaření zabere doslova pár minut a výsledek je neuvěřitelně lahodný. To jsou hned tři pádné důvody, proč se do přípravy jablečných knedlíčků pustit.

Suroviny

jablko 500 g
mouka pšeničná hrubá 150 g
nebo krupice + na obalování
nemusí být
K podávání
nastrouhaný
rozpuštěné
mletá

Postup

1

Jablka oloupejte a nastrouhejte nahrubo, přidejte mouku a cukr a promíchejte. Nechte v lednici zhruba hodinu odležet. 

2

Z hmoty tvořte knedlíčky, obalujte je v hrubé mouce a házejte do vody. Vařte cca 1–2 minuty a vyndejte. Podávejte polité máslem, posypané tvarohem, cukrem a skořicí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/10

Apetit magazín