Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jogurtovo-medové semifreddo s ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 11
Do 20 minut Snadné Pro 10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3086 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 375 g
Tuky 131 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na výrobu této zmrzliny nepotřebujete zmrzlinovač, jen tyčák, čas a místo v mrazáku. Ideální je udělat ji den dva předem, aby důkladně zmrzla.

Suroviny

med 300 g
z poloviny citronu
pomerančová šťáva
z poloviny pomeranče
podélně rozříznutý a vyškrábnutá dřeň
meruňkový kompot 4 ks
mražené maliny 100 g
maliny 1 hrst
na ozdobu
600 g
hustý bílý jogurt

Postup

1

V rendlíku smíchejte 200 g medu, citronovou a pomerančovou šťávu, vanilkový lusk a z něj vyškrábnutou dřeň a na mírném plameni za stálého míchání zahřívejte, až se vše spojí. Stále míchejte a zahřívejte ještě 5 minut do zhoustnutí – pozor, směs nesmí zkaramelizovat příliš, aby nezhořkla. Ze směsi vyjměte vanilkový lusk.

2

Mezitím meruňky nakrájejte nahrubo a 3/4 z nich rozmixujte se 2 lžícemi medové směsi dohladka. Mražené maliny zahřejte se 2 lžícemi medové směsi a pak protřete sítem.

3

V jiné misce prošlehejte žloutky, zbylou medovou směs a 100 g medu. Postavte nad horkou vodní lázeň a šlehejte, až směs zesvětlá a zhoustne – trvá to asi 5 minut. Pak sundejte z vodní lázně a šlehejte do vychladnutí (4–5 minut).

4

Jogurt rozšlehejte dohladka a zašlehejte do něj žloutkovo-medovou směs. Rozdělte ho do 2 misek. Do jedné vmíchejte meruňkové pyré a odložené nasekané kousky meruňky a do druhé malinové pyré. Rozlijte do tvořítek a dejte mrazit na 6 hodin, nejlépe však přes noc, až semifreddo ztuhne. Vzniklé semifreddo z tvořítek nejlíp vyklopíte, když je zespodu na chvilku ponoříte do horké vody.

5

Nechte chvíli povolit při pokojové teplotě a podávejte ozdobené čerstvými malinami a pokapané medem.

NĚCO NAVÍC Směsi můžete odděleně mrazit i v 1litrových formách na srnčí hřbet.

[[nid:26512]]

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/5

Apetit magazín