Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kachní stehna dušená se zeleninou

Kachní stehna dušená se zeleninou

4.3/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4544 kcal
Bílkoviny 182 g
Sacharidy 605 g
Tuky 143 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dušená kachna se jen rozplývá na jazyku.

Suroviny

olivový olej 2 PL
rozpůlená v kloubu
sůl
nahrubo
česnek 4 stroužky
nadrobno
tymián 6 snítek
čerstvý
mrkev 4 ks
na silné plátky
řapíkatý celer 3 ks
na silné plátky
varný typ A, na 3cm kostky
vývar kuřecí 1 l
mražený hrášek 360 g

Postup

1

V širokém litinovém kastrolu rozehřejte olej a opečte na něm osolená stehna ze všech stran dočervena; trvá to asi 6 minut. Vyjměte je, nechte stranou a do kastrolu dejte cibuli a česnek a opékejte asi 4 minuty dosklovita. Pak přidejte bylinky, mrkev, řapíkatý celer a míchejte další 3 minuty.

2

Vlijte protlak a vařte 5 minut. Pak přidejte brambory a vývar, vraťte stehna a přiveďte k varu. Osolte, opepřete, přiklopte tak, aby mohla škvírkou unikat pára, ztlumte a duste zhruba 2 až 2,5 hodiny doměkka. Na závěr vmíchejte hrášek a povařte už jen 2 minuty.

3

Podávejte s rýží, gnocchi nebo s čerstvým pečivem.

TIP PRO FAJNŠMEKRY
Vyzkoušejte kachnu barbarii, občas nesprávně nazývanou husokachna. Nebyla vyšlechtěna z kachny divoké jako jiná plemena, ale z pižmovky velké. Její maso má proto výraznou kořeněnou chuť s lehkým pižmovým aromatem. Koupíte ji třeba na www.masodomu.cz.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/3

Apetit magazín