Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kapustové karbanátky se ztraceným vejcem
Kapustové karbanátky se ztraceným vejcem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kapustové karbanátky se ztraceným vejcem

3.8/5 Počet hodnocení: 11
Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1875 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 106 g
Tuky 94 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na ztracené vejce musíte mít trpělivost. Ovšem vaše kapustové karbanátky katapultuje do nebeských výšin.

Suroviny

slanina 250 g
plátky nakrájené na nudličky
uvařené, rozmačkané
uvařená, jemně pokrájená
sůl
pepř
drcený
vejce 4 ks

Postup

1

Obě cibule pokrájejte najemno a osmahněte je na lžíci másla doměkka; trvá to asi čtyři minuty. Pak přidejte na nudličky nakrájenou slaninu a nechte ji asi dvě minuty vysmažit. Nakonec vše smíchejte s uvařenými a rozšťouchanými bramborami, přidejte povařenou a pokrájenou růžičkovou kapustu, osolte, opepřete a vmíchejte drcený kmín. Z hmoty vytvarujte čtyři karbanátky. V pánvi rozehřejte zbývající máslo a karbanátky na něm z obou stran opečte dozlatova. Udržujte je teplé.

2

Do kastrolu nalijte vodu a přiveďte ji k varu. Pak do ní udělejte držadlem vařečky vír a do něj rozklepněte vejce – bílek přitom lžící rychle přetahujte přes žloutek a tvarujte kouli. Stáhněte plamen a tři minuty nechte vařit. Zopakujte se zbylými vejci. Na každý karbanátek položte jedno ztracené vejce a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/2

Apetit magazín