Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
karbanátky
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 164
Do hodiny Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4366 kcal
Bílkoviny 352 g
Sacharidy 86 g
Tuky 297 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nemůžou vaše děti existovat bez hamburgerů z fastfoodů? Máme pro vás trik, jak tuhle konkurenci rozdrtit – předložte jim ty nejlepší karbanátky z mletého masa doma! Stačí je vložit do rozkrojené housky s plátky rajčat, salátu a oblíbeným dresinkem. Nebo si karbanátky vychutnejte klasicky s chlebem a kyselou okurkou.

Suroviny

mleté maso (mix hovězího a vepřového) 1,5 kg
vejce 2 ks
pokrájená najemno
česnek 5 stroužků
prolisovaný
hořčice plnotučná 4 PL
majoránka (drhnutá) 1 PL
petrželka 1 PL
strouhanka
na zahuštění
koření mleté maso 2 ČL
sůl
pepř
olej
na smažení

Postup

1

Do mísy dejte mleté maso (hovězí a vepřové). Přidejte vajíčka, cibulku, česnek, kečup, hořčici a koření. Pokud nemáte předpřipravenou kořenicí směs, okořeňte si maso sami: zkuste tymián, nové koření nebo nepálivou papriku. Nakonec postupně přisypávejte strouhanku.

2

Můžete přidat i nadrobno nasekanou čerstvou petrželovou nať; krásně zvýrazní barvu i vůni. Podle chuti osolte a opepřete a všechny suroviny důkladně ručně prohněťte. Výsledkem by měla být hmota, ze které se dobře tvarují kuličky – ani moc řídká, ani moc tuhá.

3

Před další prací si navlhčete ruce. Tvarujte bochánky menší než vaše dlaň a ne příliš silné. Karbanátky lze v této fázi zamrazit; aby se neslepily, dejte je do mrazáku nejdřív na plastovém tácku a teprve potom je přesuňte do igelitového sáčku.

4

Bochánky smažte z obou stran v rozpáleném oleji tak, aby měly dostatek prostoru. Hotové karbanátky dávejte na talíř vyložený papírovými ubrousky – odsají přebytečný tuk. Karbanátky jsou skvělé samotné nebo s bramborovou kaší.

5

Užijte si je jednoduše – třeba s křupavým chlebem a kyselou okurkoul

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

13.08.2008 18:29
je tu ostrý kečep a psáno pro děti? I to nějak nesedí.
12.08.2008 07:37
Recept je na chlup stejný jako "Karbanátky dědy Bohouše"...
13.08.2008 16:37
Asi je to pro ty, kdo nesnášej dědu bBhouše, anebo vůbec chlapy v kuchyni. Anebo je to pro ty, co si začli kupovat Apetit až teď, v tom případě je to ovšem na webu zbytečně... Jenomže zkus vydávat časopis s recepty, ve kterých se ty klasické nikdy neopakují :-)

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...