Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kaštanovo-celerový krém
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3057 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 369 g
Tuky 133 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chuť a vůně pečených kaštanů je neodmyslitelně spjatá s adventními trhy. Víte ale, že kaštanům nesmírně sluší i jiné podoby než pouhé jednoduché pečení? Zkuste je proměnit třeba v dokonale jemnou krémovou polévku... Lahůdka!

Suroviny

na kostičky
řapíkatý celer 1 ks
nakrájený na proužky
kaštany 400 g
oloupané, předvařené či pečené + pár nasekaných na ozdobení
česnek 1 stroužek
nasekaný najemno
jalovec 3 kuličky
vývar kuřecí 1 l
nebo více podle potřeby
petrželka
pár snítek hladkolisté
olivový olej
pár kapek

Postup

1

V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm zvolna pancettu dozlatova. Malou část odložte na ozdobení stranou. Přidejte oba druhy celeru a opékejte. Pak vsypte celé kaštany, česnek a koření a ještě 1–2 minuty restujte. Zalijte vývarem, aby zelenina a kaštany byly těsně ponořené. Uveďte k varu a nechte cca 15–20 minut zvolna vařit, až celer změkne.

2

Vyjměte koření, přilijte smetanu a zbývající vývar. Rozmixujte na hladký krém. Každou porci ozdobte odloženými kousky opečené pancetty, nasekanými kaštany, pár lístky petrželky a několika kapkami olivového oleje.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/11

Apetit magazín