Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křehká pizza s bramborami a plísňovým sýrem
bramborova pizza
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Křehká pizza s bramborami a plísňovým sýrem

4/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5187 kcal
Bílkoviny 159 g
Sacharidy 220 g
Tuky 400 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kreativní využití brambor. Báječná kombinace plísňového sýra a oliv.

Suroviny

salátové, oloupané a nakrájené na 3 mm silné plátky
brie, hermelín
pizza placka hotová
vypeckované
rozmarýn 2 PL
čerstvý, nebo špetka sušeného
olivový olej
na zakapání

Postup

1

Brambory vsypte do hrnce s osolenou vařící vodou a vařte 5 až 7 minut. Neměly by být převařené, aby se při pečení nerozpadly. Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Sýr nakrájejte na tenké plátky.

2

Placky dejte na plech a rovnoměrně na ně rozdělte plátky brambor i sýra a olivy.

3

Posypte rozmarýnem, zakapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a asi 15 minut pečte.

Kouzelná přísada:
Pizzu má rád snad každý, ale leckoho odradí představa kynutého těsta a jeho dlouhého hnětení. Řešení je jediné a díkybohu velmi snadné – kupte hotovou placku a pak ji jenom pokryjte ingrediencemi podle vlastní fantazie (naše náplň je vyloženě nevšední). S plackou z obchodu vám navíc nehrozí, že se z pizzy stane nakynutá peřina, v níž se náplň doslova utopí. V Itálii je poměr přízemí a prvního patra velmi vyvážený, těsto je upečené hezky do křupava a s náplní se vzájemně ‚nepřetlačuje‘.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Apetit magazín