Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 88
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3855 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 509 g
Tuky 170 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hledáte způsob, jak si oblíbit ovesné vločky? Upečte si koláč.

Suroviny

Na těsto
v biokvalitě
lískové oříšky 50 g
opražené, + na ozdobu
mouka špaldová hladká 50 g
celozrnná, jemně mletá
sůl mořská 1 špetka
olej 100 ml
za studena lisovaný (slunečnicový / sezamový / olivový
Na jablečnou náplň
jablko 600 g
očištěná, na kostičky
olej 2 PL
lze nahradit máslem
Na pudink

Postup

1

Ovesné vločky a lískové oříšky rozmixujte najemno a smíchejte s moukou a solí. Zvlášť vyšlehejte sirup s olejem. Vlijte k suchým ingrediencím a vypracujte pevné a kompaktní těsto. Podle potřeby přidávejte vodu; většinou stačí dvě až tři lžíce. Nechte chvilku odpočinout.

2

Pak těstem vyložte koláčovou formu o průměru 25–30 cm a pečte asi půl hodiny při 180 ºC.

3

Mezitím poduste kostičky jablek s máslem a s javorovým sirupem tak, aby lehce zezlátla, ale ještě držela tvar. Rozložte je na vychladlý korpus.

4

Ovesné mléko, javorový sirup a pudinkový prášek vařte za stálého míchání do ztuhnutí. Vzniklým krémem přelijte jablka. Ztuhlé ozdobte sekanými lískovými oříšky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Komentáře

06.03.2009 21:59
recept sa nenachadza v cisle 03/2007 ale 03/2008

Apetit magazín