Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krupicová kaše se šafránem a černým bezem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1859 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 252 g
Tuky 75 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šafrán kaši krásně obarví a dodá jí jemnou exotickou příchuť.

Suroviny

mléko 1,2 l
šafrán 1 špetka
nitky
krupička dětská 8 PL
vrchovaté lžíce
nebo krupicový dle chuti
sůl 1 špetka
bezinkový kompot 250 ml
k podávání
nejlépe přepuštěné

Postup

1

Krupičku namočte do půl litru mléka, oslaďte vanilkovým nebo krupicovým cukrem a nechte nabobtnat.

2

Zbylé mléko se špetkou šafránu a solí nechte přejít varem, aby se obarvilo nažluto. Potom vmíchejte namočenou krupičku a mírně vařte za stálého míchání do zhoustnutí.

3

Z bezového kompotu sceďte šťávu, odložte ji stranou a plody propasírujte přes síto. Podle potřeby pyré mírně nařeďte šťávou z kompotu tak, aby mělo konzistenci sirupu.

4

Kaši rozdělte do talířů a do středu opatrně rozlijte sirup. Vidličkou pak utvořte mramorování a kaši zakápněte máslem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Apetit magazín