Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí řízky s pikantním medem
Kuřecí řízky s pikantním medem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí řízky s pikantním medem

4.2/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2841 kcal
Bílkoviny 279 g
Sacharidy 313 g
Tuky 40 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní med neboli ‚hot honey‘ bere sociální sítě útokem. Jeho popularitě se nedivíme, je totiž skvělý – podmanivě sladký i příjemně pálivý. Když jím zalijete šťavnaté kuřecí řízky v křupavém kabátku, je to hotová mana nebeská.

Suroviny

kukuřičné lupínky - cornflakes 170 g
nastrouhaný najemno
paprika mletá uzená 1 ČL
česnek sušený ½ ČL
vejce 2 ks
velikosti L
sriracha 2 PL
bez kůže
sůl
rostlinný olej
na pokapání
tymián
čerstvý, k podávání, nebo koriandr nebo hladkolistá petrželka
Na pikantní med
med 170 g
sriracha 2 PL
kajenský pepř 1 ČL
chilli sušené ¾ ČL
nejlépe chipotle
česnek sušený ½ ČL
sůl
sůl

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C, plech s nízkým okrajem vyložte pečicím papírem.

2

Do kuchyňského robotu s nožovým nástavcem vsypte kukuřičné lupínky, parmazán, uzenou papriku, cibulový a česnekový prášek. Několika pulzy zpracujte na konzistenci hrubší strouhanky. Nebo vše vsypte do uzavíratelného sáčku a podrťte válečkem. Připravenou směs vsypte do mělké mísy.

3

V další mělké míse prošlehejte vejce se špetkou soli a chilli omáčkou.

4

Kuřecí prsní řízky nakrájejte na plátky a v případě potřeby lehce naklepejte paličkou na maso. Maso osolte a ze všech stran důkladně obalte nejdříve ve vejcích a poté i v ochucených cornflakes. Pokud chcete silnější krustu, můžete je obalit dvakrát. Rozložte na plech a pokapejte rostlinným olejem. Pečte 20–25 minut dozlatova a dokřupava.

5

Mezitím, co se kuře peče, v malém rendlíku společně zahřejte med, chilli omáčku, koření a špetku soli. Hotovou omáčku podle potřeby dolaďte chilli omáčkou a citronovou šťávou.

6

Hotové řízky štědře pokapejte teplým pikantním medem a posypejte čerstvými bylinkami.

NĚCO NAVÍC
Obalené kuřecí řízky můžete také smažit dozlatova na pánvi ve vyšší vrstvě rozpáleného řepkového oleje či ve fritéze.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/6

Apetit magazín