Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí špízy ze stehenních řízků

Kuřecí špízy ze stehenních řízků

3.5/5 Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1775 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 75 g
Tuky 119 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stehenní řízky jsou na grilování vhodnější než maso z prsou.

Suroviny

vykostěná
sladká
sójová omáčka 4 PL
rybí omáčka 2 ČL
slunečnicový olej 1 PL
koření pěti vůní 1 ČL
koriandr čerstvý hrst
lístky
jemně nasekaná na posypání
Na dip
nasekaná, bez semínek
zázvor (čerstvý)
jemně nastrouhaný
česnek 1 stroužek
drcený
sójová omáčka 1 PL

Postup

1

Vložte maso mezi fólie a lehce ho sklepněte paličkou, můžete ho i podélně rozpůlit. Smíchejte chilli se sójovou a rybí omáčkou, olejem, kořením a lžící nasekaného koriandru. Přidejte maso a nechte ho aspoň půl hodiny marinovat. Mezitím namočte dřevěné špejle a rozpalte gril.

2

Kuřecí stehna napíchejte podélně na špejle tak, aby tvořila vlnky ve tvaru S a ze špízu nevisely ani menší kousky.

3

Špízy grilujte z každé strany asi 5 minut, až je maso propečené, během pečení ho potírejte zbylou marinádou. Promíchejte suroviny na dip a podávejte ho se špízy posypanými lístky koriandru a šalotkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Apetit magazín