Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Květákové buffalo tacos
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4590 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 574 g
Tuky 186 g
Vláknina 81 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá jednoduchá vegetariánská večeře pro rodinu i přátele. Chcete-li tacos přeměnit na burritos, přidejte rýži a trochu vařených fazolí.

Suroviny

květák 1 hlava
menší
rostlinný olej
na vymazání
podmáslí ½ hrnku
česnek sušený 2 ČL
buffalo omáčka
sůl
pepř
čerstvě mletý
malá, pšeničná nebo kukuřičná
římský salát 1 ks
pokrájený
zbavené pecky a nakrájené na plátky
koriandr čerstvý
k podávání
Na dresink
majonéza ½ hrnku
pažitka 1 PL
nakrájené nadrobno
česnek sušený ½ ČL
italské bylinky 1 ČL

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C. Plech nebo pekáček vymažte olejem. 

2

Květák zbavte listů, rozdělte na růžičky a ty překrájejte na velikost sousta. Do mísy dejte hladkou mouku, podmáslí, koření a asi 1/4 hrnku buffalo omáčky. Promíchejte, přidejte květák a znovu promíchejte. Rozprostřete na plech a dejte péct na 20–30 minut. V polovině promíchejte. 

3

Všechny ingredience na dresink prošlehejte. 

4

Tacos placky ohřejte nebo lehce opečte nasucho na pánvi, zbylou buffalo omáčku ohřejte. Květák vyjměte z trouby, vsypte do misky, přelijte buffalo omáčkou a promíchejte. 

5

Doprostřed tacos dejte salát, na něj plátky avokáda, květák a zakápněte dresinkem. Ozdobte koriandrem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín