Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Legislativní perníčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 185
Více než hodinu Snadné Na 3 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2927 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 416 g
Tuky 89 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Legislativní perníčky dostaly jméno po právničce, která jimi vždy těsně před Vánocemi ohromila celou advokátní kancelář. A pokud se i vy chcete v práci nebo rodinném kruhu blýsknout, vyzkoušejte tento recept na perníčky. Tradičně je ozdobte bílkovou polevou podle své fantazie.

Suroviny

vejce 2 ks
1 do těsta + 1 na potření perníčků
med 2 PL
čokoláda na vaření 30 g
nastrouhaná
kypřicí prášek do perníku ½ bal
Na polevu

Postup

1

Máslo utřete s cukrem a vejcem, po pár minutách přidejte med, kakao a čokoládu.

2

V jiné míse smíchejte mouku s práškem do perníku a pak postupně přisypávejte k vaječné směsi. Vypracujte hladké těsto a rozválejte ho na sílu asi půl centimetru.

3

Vykrajujte perníčky a dávejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C zhruba 5 minut.

4

Ihned po vytažení z trouby perníčky potřete rozšlehaným vejcem. Po vychladnutí je zdobte lesklou polevou utřenou z bílku a třikrát prosátého moučkového cukru.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Komentáře

15.12.2016 16:35

Dobry den,
nevím kde dělám chybu, ale pokaždé mám těsto příliš popraskané. Už při válení to není ono, nejde vyválet jedna velká placka, je všude popraskana a potrhaná a nemůžu využít celou plochu pro vykrajovaní, slepuji části......jak perníčky vytáhnu z trouby, jsou stále popraskané, nevypadají hezky. Chuťově jsou velmi dobré, ale je to makacka je vyválet, "polepit" těsto dohromady před vykrajovaním.......nemohu to ani dělat s dětmi, protože to tolik praska, ony jsou smutné :(
Co poradíte? Receptu se držím.
Děkuji,
Andrea

19.12.2016 11:35

Dobrý den, Andreo,
pokud těsto praská, nebáli bychom se přidat kousek másla navíc. Jen ho přidávejte postupně, ať ho zase není příliš. Tak snad už příště budou perníčky výstavní :-)!
Krásné svátky, redakce Apetitu

03.11.2014 11:45

výborné, dělám je i na Velikonoce, jsou hned měkké :)

Apetit magazín