Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lepkavá BBQ křídla
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 29
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4503 kcal
Bílkoviny 316 g
Sacharidy 87 g
Tuky 319 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pozor, tahle lepkavá křidýlka jsou vysoce návyková a BBQ omáčka jim dodá ten pravý šmrnc. Lepkavá kuřecí křídla jsou senzačním pohoštěním pro větší společnost přátel, kteří se ovšem nebojí umazat jídlem prsty. I když věříme, že tato neodolatelná lepkavá křidýlka z trouby neodradí ani tu největší fajnovku.

Suroviny

Na marinádu
olivový olej 2,5 PL
worcesterská omáčka 2 PL
nebo limetová šťáva
Na BBQ omáčku
sójová omáčka 1 PL
česnek sušený ½ ČL
sušená cibule ½ ČL
ústřicová omáčka 25 ml
med 1 PL
z půlky citronu nebo limety
K podávání
ředkvičky
řapíkatý celer
stonky s lístky
fazolky zelené
prohřáté v páře
Na dip
majonéza 2 PL
sůl

Postup

1

Z křídel za posledním kloubem odkrojte špičky bez masa a zbylou část rozdělte v prostředním kloubu napůl. Špičky můžete schovat do mrazáku na kuřecí vývar.

2

Smíchejte suroviny na marinádu a naložte do ní maso. Nechte nejméně 30 minut v pokojové teplotě nebo až 24 hodin v lednici. Pokud kuře dáte do lednice, nechte je před další úpravou dojít do pokojové teploty. Suroviny na BBQ omáčku smíchejte v rendlíku. Troubu rozehřejte na 180 °C.

3

Kuře vyjměte z marinády a rozprostřete je na plech. Potřete maso BBQ omáčkou a dejte na 15 minut do trouby.

4

Potom vyndejte, výpek opatrně slijte a přidejte jej do BBQ omáčky v rendlíku. Omáčka se tím trochu rozředí, ale i ochutí: postavte ji na mírný oheň a nechte zredukovat. Maso vraťte do trouby a pečte dál.

5

Na dip v menší misce pomačkejte vidličkou (nastrouhejte) sýr, přidejte smetanu a majonézu a společně promíchejte. Podle chuti dosolte a okyselte citronovou šťávou.

6

Po dalších 15 minutách otočte křídla a potřete omáčkou z druhé strany. Na posledních 15 minut otočte znovu navrch, potřete a dopečte. Podávejte se zeleninou a dipem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Apetit magazín