Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Losos s krémovou koprovo-kaparovou omáčkou

Losos s krémovou koprovo-kaparovou omáčkou

3.8/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1663 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 47 g
Tuky 106 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kopr má bohaté využití v lidové medicíně a kdysi platíval za magickou rostlinu. Nejlepší je čerstvý, vůbec či jen málo tepelně upravený. Ladí s rybami, hovězím masem, vejci, zakysanými mléčnými výrobky a sýry.

Suroviny

losos 450 g
s kůží
sůl
pepř ½ ČL
barevný, čerstvě mletý
najemno nastrouhaná, podle chuti
jarní cibulka 1 ks
nakrájená na kolečka
citron 3 plátky
nakrájené
salát
směs listů a trocha čerstvého kopru k podávání
Na omáčku
zakysaná
majonéza 2 PL
jarní cibulka 1 ks
nadrobno nakrájená světlá část cibulky
kopr 1 PL
čerstvý, nasekaný
česnek sušený špetka
mletý
kapary 1 hrst
propláchnuté a nakrájené
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Zapékací mísu či pekáč vyložte pevným alobalem či pečicím papírem, na něj položte lososa kůží dolů, posypte pepřem, citronovou kůrou, cibulovým práškem a solí, navrch dejte jarní cibulku a citron, poklaďte máslem. Alobal pevně uzavřete (papír stočte) nad lososem. Pečte 20 minut. Pak otevřete a podle potřeby dopečte otevřené, v alobalu můžete i pod grilem (asi 10 minut).

2

Přísady na omáčku vymíchejte dohladka. Podávejte k lososovi, doplněné směsí salátových lístků a koprem.

NĚCO NAVÍC
Lososa lze také opéct v pánvi na másle spolu s citronem a jarní cibulkou a dodatečně ochutit citronovou kůrou, kořením a solí.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín