Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Makrela s ostrou pomerančovou glazurou

Makrela s ostrou pomerančovou glazurou

4.6/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Snadné Pro 3-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2041 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 41 g
Tuky 146 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kůra z běžně prodávaných pomerančů bývá chemicky ošetřená, na tento recept proto kupte raději oranžové plody v biokvalitě.

Suroviny

makrela 600 g
nebo 300-400 g filetů s kůží
sůl mořská
paprika mletá uzená ½ ČL
olivový olej 3 PL
harissa 1 ČL
piniové oříšky 50 g
pražené
petrželka 2 PL

Postup

1

Pokud jste koupili celé ryby, odstraňte hlavu, ocas, ploutve, vnitřnosti a páteř. Filety osolte a obalte v mouce promíchané s paprikou. Přebytečnou mouku oklepněte a ryby položte v jedné vrstvě na tácek.

2

Pomerančovou kůru bez bílé vrstvy nakrájejte na tenké nudličky (nejlépe ji oloupete zesterem), vymačkejte šťávu a v misce promíchejte se lžící oleje a harissou.

3

V pánvi rozehřejte zbylý olej a opékejte na něm pět minut filety – nejdříve po straně s kůží a potom i z druhé strany.

4

Do pánve k rybám přilijte směs z misky a nechte bublat tak dlouho, až se trochu odpaří a bude vypadat jako sirup. Podávejte posypané piniovými oříšky a bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/2

Apetit magazín